Tuinen ontwerp ik via een dynamisch proces van schetsen, evalueren en bijsturen. Voor het intake gesprek kom ik bij u thuis om de bestaande tuin te bekijken en als u geen tekening heeft van uw kavel, meet ik dan uw tuin in. Samen gaan we aan de slag om al uw eisen en wensen voor mij helder te krijgen, zodat ik met de goede ingrediënten aan de slag ga. Wat stoort u momenteel in uw tuin en wat zou u graag in de tuin willen doen? Binnen enkele dagen na het intakegesprek ontvangt u van mij een offerte voor de werkzaamheden.

 

Nu start de eerste ronde van het ontwerpproces. Ik maak twee schetsontwerpen voor uw tuin op basis van het kader dat samengesteld is tijdens het intakegesprek. Voor de eerste schetsontwerp ga ik uit van uw specifiek gegeven aanwijzingen. Het tweede schetsontwerp is een alternatief ontwerp. Een waarvan ik denk dat het ook aan uw wensen voldoet, maar dat op de een of andere manier totaal anders is dan hetgeen u zich had voorgesteld. Zo kan het ene schetsontwerp een strak modern plan zijn en het andere schetsontwerp een met ronde vormen of diagonale lijnen. Voorbeelden vindt u onderaan deze pagina in de galerij.

 

De tweede stap is het bespreken van deze twee schetsontwerpen. Dit is een belangrijke stap in het ontwerpproces. Alles kan op dit moment, want nog niks staat vast. Uw tuin ligt er immers nog net zo bij als de dag tevoren. We bespreken welk plan u intuïtief het meeste aanspreekt en waarom. Welke onderdelen u goed vindt en welke wensen u nog te binnen geschoten zijn sinds het intakegesprek. Vaak betekent dit dat ik na afloop van deze bespreking terug naar de tekentafel ga met een verzoek om een element uit het ene schetsontwerp te verwerken in het voorkeursontwerp plus een extra wens.

 

De derde ronde in het proces is het tekenen van het voorlopig ontwerp. Deze koppel ik weer terug naar u voor een laaste inspectie en na uw akkoord wordt het voorlopig ontwerp omgezet in een definitief ontwerp. Een plan geheel gebaseerd op uw wensen, waarbij u in elke ronde sturing kunt geven aan het proces. Dat is voor mij heel belangrijk, omdat uw wensen de basis zijn voor het maken van een ontwerp dat precies juist is voor u. Mijn doel is u te helpen met uw tuin en dat we samen een tuin creeëren waar u en/of uw gezin nog vele jaren van kan genieten. Van het definitief ontwerp maak ik tevens een matenplan voor het straatwerk waarmee u elke hovenier of stratenmaker kunt benaderen voor een offerte.

Tuinontwerpen